Boekentip

door suusschrijft

Het Vergeten Gezicht – Elle van Rijn

‘Lizzy, een jonge freelance journaliste, ontvangt na een trip naar het buitenland een koffer thuis die niet de hare is. Aan wie behoren deze vrouwenkleren, schoenen en toiletspullen toe? In de koffer zit ook een oude Duitse roman, Das vergessene Gesicht. Lizzy raakt gefascineerd door het indrukwekkende liefdesverhaal dat zich vlak voor de oorlog in nazi-Duitsland afspeelt. Ze besluit op zoek te gaan naar de eigenares van het boek en reist af naar Berlijn. Daar ontmoet zeMarkus, die haar vertelt dat de vrouw die zij zoekt is verdwenen. Hij wacht al een jaar wanhopig op haar en Lizzy besluit hem te helpen. Ze raakt verstrikt in een web waarin heden en verleden door elkaar beginnen te lopen dat Lizzy vreest voor haar eigen identiteit.’

Ik kende Elle van Rijn vooral als actrice van komedies en daarna ook in wat serieuzere series. Niet als schrijfster. Ik was erg benieuwd naar dit boek. De beschrijving sprak me wel aan; mysterieus en spannend.

Het duurde vrij lang voor er echt iets gebeurde in het verhaal. Het was ook niet heel saai. De afwisseling van Lizzy’s verhaal met de Duitse roman die je ook te lezen krijgt, is fijn.

Tegen het einde zat ik er helemaal in. Af en toe een ‘OMG’ of een ‘dit kan niet!’ uitroepend 😉 Want bizar is het wel!

De moeite waard dit boek!

Advertenties